Висша музика – висшата мода

Седмици на висшата мода се провежда всяка година в много големи градове по света. Тя представлява важно събитие, което трае една седмица с най-атрактивната мода на известни модни дизайнери. Талантливи модни дизайнери посещават Москва, Ню Йорк, Париж, Хонг Конг, Милано, Токио и други големи градове по ред. Седмици на висшата мода се провеждат най-малко два пъти годишно. Това е съвсем логично поради пускането на нови сезонни колекции: есен-зима и пролет-лято. Вижте кои са най-влиятелните марки за дрехи в Европа: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/кои-са-едни-от-най-влиятелните-марки-за.

Същност на социални и обществени събития?

Първо, тези модни ревюта са много силни за света на критиците. Те напомнят за церемонията по „Оскар“ за филмови критици и се извисяват като музиката на най-добрите майстори на музикални симфонии. Седмиците на висшата мода е събитие, което е еднакво важно за модните дизайнери. Според резултатите от седмиците на висшата мода са представени ревюта за модните тенденции от следващия сезон. Освен това са планирани множество фотосесии. Следователно, благодарение на това събитие, журналистите могат да започнат да планират целия сезон. Благодарение на това грандиозно събитие , магазини за дрехи и бутици предварително знаят, какво да поръчат за следващия сезон.

Седмиците на висшата мода играе важна роля за стилисти, гримьори, фризьори, производители на обувки. На тези концерти те възприемат нови идеи за бъдещата си работа. Подобни събития са предназначени и за други цели. През седмицата на висшата мода настоящите колекции са задължително представени и показват нови за следващия сезон. Аудиторията оценява аксесоари, прически и нови идеи в представените дрехи. Дизайнерите, на свой ред, постоянно актуализират модните тенденции, така че да не се отегчават с времето. Разбира се, хореографията заема място в модните шоута. Моделите преминават по модния подиум в определени дрехи в строг ред. На такива представления често озвучават музикални групи или диджеи.

Тези събития не са евтини. Понякога могат да предизвикат шок: http://mamaninja.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/item/623-shok,-uzhas-nyamame-dalavera-ot-es.  Средната цена на такова шоу е около 100 000 долара. Много представления са по-евтини, но някои са много по-скъпи.

Защо са толкова скъпи концертите и модни ревюта?

Присъствието на шоуто се свежда до множество детайли, които покачват цената. Това са прекрасната атмосфера, красивите облекла, необичайно завладяващото шоу. Всичко това на фона на красивите момичета, представящи уникални модни дрехи няма как да остави някой безразличен. Невъзможно е да се отегчим по време на модните шоута. Такива събития дават голямо удоволствие на публиката. Освен това, като посетите изложбите, вече можете предварително да знаете какво ще бъде на мода следващия сезон. Ако колекцията се оценява от критици, дизайнерът със сигурност ще чака по-нататъшен успех в работата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *