Грижа за покрива от битумни керемиди

Днес, все повече и повече собственици на къщи отдават предпочитанията си към меките покриви от битумни керемиди. Това не е изненадващо, тъй като материалът е траен, официалната гаранция е не по-малко от 15 години, а на най-качествените стига и до 35 години и повече. Голямото предимство при избора на битумни керемиди е разнообразието от неговите форми и много вариации на цветовете.Не е случайно, че в САЩ повече от 80% от домовете, са построени с този вид покрив. В Европа, битумни керемиди са сред трите най-популярни по отношение на продажбите материали.

Битумните керемиди, изискват обаче правилна и навременна грижа. Както е известно, най-добре е навреме да се идентифицира и елиминира и най – малкият дефект при покривите, отколкото да се извършва после основен ремонт на целия покрив. За това и ще поговорим.

Битумните керемиди не са само лесни за инсталиране, но и не искат твърде много грижи. Те не се поддават на неблагоприятни метеорологични условия, като, например, градушката. Материалът не изисква тониране и не корозира. Така че, за да се запазите покрива си в перфектно състояние ще бъде достатъчно да правите планова проверка и необходимата поддръжка. Инспекция се препоръчва 2 пъти годишно: през пролетта и през есента. Процедурата на проверка трябва да започне с почистването на отпадъците от покрива. За малките боклуци трябва да използвате мека четка за да не повредите мекото покритие, едрите отпадъци и падналите клони ги отстранете най-добре на ръка. След почистване на покрива, трябва да почистите и улуците за безпрепятствено оттичане на водата.

Освен това трябва да се провери за наличие на леки наранявания и дефекти. Ако се открият такива, премахнете ги с помощта на специалист или го направете сам, ако не можете да си позволите специалист или ремонтът е спешен.

На битумните керемиди понякога се образуват мъх, лишеи и други малки растения. Няма за какво да се притеснявате. Всичко това се отстранява много просто чрез специални средства на водна основа. Те могат да бъдат закупени в специализирани магазини. Много е важно да се следват инструкциите на опаковката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *