За цената на фината шпакловка

За да бъде направена една фина шпакловка, трябва да се работи изключително внимателно и прецизно. С този вид шпакловка можете да направите стените си идеално равни и гладки. Заради своята специфичност, препоръчително е да потърсите специалист в областта на шпакловките. Ориентировъчната за фина шпакловка цена варира между 6 и 14 лв. на кв. метър и тъй като работи професионалист, работата по стените ще приключи бързо.

На практика шпакловката е един от задължителните процеси при всеки ремонт. Точно поради тази причина е добре да имате координатите на някой добър майстор, който се справя перфектно с фината шпакловка и не прекалява с цената на услугата.

От самото наименование на шпакловката  е видно, че тя цели пълното изглаждане на стените, без да се забелязва никаква драскотина. За да се постигне това съвършенство, шпакловката по правило се прави на три етапа.

Първото минаване, наричано от майсторите „първа ръка“ е основата. Вторият етап – „втора ръка“ – е най-важният. След нанасянето на основата, трябва да се изчака пълното изъсхване на положения слой. Следва нанасянето на втория слой, който ще оформи почти окончателно стената. Отново следва съхнене.

Третата ръка играе ролята на довършителен слой. Целта му е да премахне и малкото останали грапавини по повърхността. Така може да се каже, че фината шпакловка е постигнала целта си стените ви са изрядно гладки.

Изключително важно е при шпакловането да се използват изключително качествени материали, за да не отива професионалния труд на вятъра. Логично е майсторът да даде своето мнение за марката на материала, но все пак важно е вашето окончателно решение.

При нанасянето на шпакловката е изключително важно да се действа внимателно и фино, за да не се налага всичко да се прави отначало. Спазването на правилата ще доведе освен до перфектна гладкост и до тряйност на шпакловката, нещо, което е от голямо значение.

Всеки може сам да прецени дали и могъл сам да се справи с тази задача, но за препоръчване е да се доверите на професионалист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *