Килимите в класическия интериор

В класическия интериор килимите присъстват винаги. Класическият стил е смесица от красота и елегантност. Той е за помещения с правилни форми, изпълнени със светлина, хармония и спокойствие. Всичко това се съчетава с всевъзможни украшения, от което идва „духа на богатството”.

Класическият стил има редица предимства. Той е актуален, не излиза от мода. Стаята след време няма да изглежда старомодна.

Спасител е за всеки, който трудно привиква с новостите в интериора и не обича да променя своите навици.

Винаги се приема като признак на добър вкус и благополучие.

Класическият хол (гостна) е с цветовата гама в благородни тонове – пясъчен, бронзов, сребрист, маслинов, бежов и, разбира се, бял. Тук няма нищо крещящо и излишно.

Стаята трябва да е просторна и светла, често при оформянето се спазва симетрия. Трябва да се помисли за съвременната битова техника и да се разположи подходящо в пространството.

За украшение се използват различни атрибути и символи на разкош: колони, скулптури, камина, огледала, които не само украсяват стаята, но и увеличават обема.

Мебели, килими, тапети, завеси и пердета се избират внимателно, съчетани взаимно.

За завеси и тапицерия се използват скъпи материи или техни аналози: коприна, сатен, вискоза.

За декорация се използва естествено дърво, мрамор, бронз. Мебелировката често е масивна, но изящна в детайли.

За оформяне на интериора се избират килими съобразно цвета, размера, дължина на косъма, материала, от който са направен, и качеството на производството.

За класиката цветовото съчетаване има важно значение. Килимите задължително трябва да се съчетават с цвета на пода, да не са в конфликт със стени и цокли, да са в хармония с другите елементи в стаята.

Дължината на косъма се избира от съображение на практичност и функционалност. Пухкавите изделия в спалнята заглушават стъпките, създават уют.

За гостната стая са предпочитани средна дължина на косъма, защото вероятността от замърсяване е по-голяма.

За коридора са подходящи изделия с висока трайност на натоварване. Изкуствените изделия ще радват собствениците дълги години.

За спалнята и гостната са подходящи както синтетични, така и естествени килими.

Сред съвременните изкуствени изделия има голямо разнообразие от красиви образци, които могат да бъдат открити както в традиционните магазини, така и в интернет .

Магазините чрез интернет предлагат изделия от всякакъв материал, размери, модели.

В каталозите на онлайн-магазините има всякакви предложения, които могат да задоволят и най-претенциозния клиент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *