Кростренажор или велоергометър

Когато става дума за тренировки и фитнес уреди, само фитнес инструкторът може да ви окаже съдействие и да ви помогне със съвет. Едни от любимите уреди на дамите във фитнес салона са  кростренажора и велоергометъра.

Кростренажорът разполага с две ръкохватки, които има сензори за пулс. Ръкохватките са свързани с две спъпала, които се движат в елипса. Движението наподобява бягане със ски. С кростренажора се тренират голяма част от мускулните групи – рамене, бедра, седалище, гръб, ръце. Заедно с бягащата пътечка, това е дин от най-ефектните кардио уреди за всички, които са до 90 кг. тежки. Велоергометърът се препоръчва за хора с по-голямо тегло, защото не натоварва толкова много ставите и бавно вдига пулса. Той позволява да се кара напред и назад.

Кростренажорът може да показва количеството изгорени калории, мазнини, скоростта, разстоянието, което се изминава, пулса, времето и др. Уредът има своите предимства пред всички останали. Специалистите са категорични, че кростренажорът определено е щадящ коленете, краката и гърба. Някои от моделите позволяват да се тренират и ръцет с въртящи се дръжки. Тренировката на кростренажор може напълно да замени джогинга.

Ако имате някакви установени заболявания на коленете, по-удачно е да правите тренировката си с велоергометър. В случай, че не сте сигурен какво тоно е заболяването ви, направете предварителна консултация с личния си лекар.

Винаги е по-добре, освен с лекаря, да поговорите и с фитнес инструктора, който е в салона. Обяснете му какви са целите ви с тренировките, за да може да изготви правилна и ефективна фитнес тренировъчна програма за вас. Следвайте стриктно инструкциите, за да не си причините някаква излишна травма. Не тренирайте без определена цел и посока, за да сте наистина доволни.

Фитнес уредите са специфични и от правилната им употреба завили и вашето здравословно състояние, както и постигането на добра физическа форма. Инструктурите са точно с такава цел във фитнес салоните, за да ви съдействат за постигане на целите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *