Остъкляване на тераси – красиво и практично

Терасите са една допълнителна площ, която може да бъде усвоена чрез остъкляване. Така те се превръщат в прекрасен кът за отдих, защитен от влиянието на атмосферните фактори.

За апартаментите с малка площ остъкляването на терасите е възможност за допълнителна жилищна площ, най-често ползвана за кухня.

При използване на алуминиеви профили се осигурява защита от вятър и дъжд, но поддържат вътрешна температура само с няколко градуса по-висока от тази на улицата.

Тези профили са леки, лесни за ползване и могат да се монтират на всякакъв вид конструкция.

При използване на PVC профили съотношението цена и качество е оптимално. Това са профили, които при ползването им за остъкляване на тераси, създават уютно, топло помещение.

Дограмата от PVC защитава терасите от студ, влага, прах и имат добра звукоизолация.

Раздвижените конструкции позволяват леко и удобно да се предвижват по направлението (когато се ползват плъзгащи профили), и удобно отваряне и затваряне.

При направата на профилите се използват екологично чисти материали, което ги прави безопасни за здравето на хората.

Използва се двойно уплътнение, което ги прави максимално херметични конструкции.

С помощта на PVC профилите е възможно остъкляване на терасите в различна форма, което позволява да се впишат в общия интериор на помещението.

Разбира се, дървената дограма предава романтика и красота на тераси и балкони, но тя има нужда от повече грижи, за да изглежда винаги добре.

Пластмасовите профили имат продължителен срок на ползване и не се нуждаят от нищо специално за поддържането им. При тях грижите се свеждат до елементарно почистване.

Вариантите за избор на вида стъкла са различни – може да се използва стъкло, както и различни стъклопакети. Това дава възможност собствениците на тераси и балкони да намерят своя оптимален вариант.

Раздвижените системи на отваряне, прилагани при остъкляване на терасите, съществено икономисват пространство, което може да бъде използвано като полезна площ.

Цената на такъв оптимален вариант превъзхожда незначително цената на най-достъпните алуминиеви профили.

Безусловно, когато решите да се заемете с остъкляване на терасите, трябва да изберете от различните профили най-подходящите за вашата тераса както като качество, така и като цена.

Всеки компромис с качеството може да ви струва скъпо в бъдеще. На пазара има много фирми, предлагащи тази услуга, и за това направете правилния избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *