Подсилете стените на кръвоносните си съдове, за да избегнете проблемите с разширените вени

Последните научни изследвания сочат, че измененията в стените на кръвоносните съдове са едно предшестващо други промени във вените ви състояние, както и че са предшественик на появата на разширените вени.

В такъв случай целта ви трябва да бъдете да разберете кои точно похвати можете да използвате, за да подобрите тонуса на вените си. Заради наличието на генетични фактори, които обуславят появата на разширените вени, може да се наложи да използвате дпълнителни подсилващи стените на вените ви средства в сравенение с тези, които би използвал средностатистическия човек.

Избягвайте топлината, търсете прохладата

Един от малките случаи през деня, в които мога да стоя права без да нося стягащ чорапогащник и без да усещам никаква болка или подуване в краката си е когато си вземам студен душ. Това е едно от най-добрите естествени средства срещу разширените вени, което можете да използвате, защото студеното спомага за свиването на разширените вени като оказва директна стимулация върху гладката мускулатира, която очертава кръвоносните съдове. Това определено е една много лесна и достъпна терапия в домашни условия.

В случай, че не сте свикнали да си вземате студен душ, започнете поетапно. Опитвайте се да намалявате температурата постепенно с всеки изминал ден. В зависимост от това къде живеете, това може и да не е толкова лесно, колкото звучи. Студените душове в Канада са доста по-студени от студените душове в Калифорния, например. Сменянето на топла и студена вода е друг вариант, който можете да използвате и също ще свърши добра работа.

Приемайте натурални добавки

Най-добрият и единственият доказан начин да подсилите вените си е да приемате натурални добавки. Някои специфични билки и плодови екстракти са се доказали като безопасни средства в борбата и предотвратяването на разширените вени.

Заключение
За да се избавите от разширените вени по естествен път трябва да следвате стъпки 1 и 2. От личния си опит мога да ви кажа, че повечето книги и лекари препоръчваъ едната от тези стъпки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *